Josua 1 (20 April)

Hmmm…Josua bly een van my gunsteling karakters. Daar is so baie te put uit hierdie gedeelte. Vandag tref dit my net dat die bemoedigingswoorde: “Wees sterk, wees vasberade” ‘n opdrag is wat gehoorsaam moes word.

In die eng sin van die woord is dit nie ‘n belofte dat die Here vir Josua sterk en vasberade maak nie. Die Here belowe dat Hy by Josua sal wees. Maar Josua moet egter die besluit maak om sterk en vasberade te wees.

Te veel keer wag ek vir ‘n gevoel van dapperheid om oor my te kom voor ek “sterk en vasberade” kan optree. Dit word my fokus. Terwyl wat eintlik van my verwag word is om met geloof te reageer op die belofte dat die Here by my is. Daaruit vloei die “sterkte en vasberadenheid”.

Kom ons neem ‘n oomblik en fokus daarop dat die Here ook in hierdie oomblik by ons is.